siteye hoş geldiniz
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
siteye hoş geldiniz

hoş geldiniz
 
AnasayfaAnasayfa  PortalliPortalli  AramaArama  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

 

 yemekler

Aşağa gitmek 
2 posters
YazarMesaj
denizonat




Mesaj Sayısı : 25
Kayıt tarihi : 01/12/07

yemekler Empty
MesajKonu: yemekler   yemekler Icon_minitimePerş. Ara. 13, 2007 11:05 am

mesajlarınızı bekliyoruz arkadaşlar
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
denizonat




Mesaj Sayısı : 25
Kayıt tarihi : 01/12/07

yemekler Empty
MesajKonu: Geri: yemekler   yemekler Icon_minitimePerş. Ara. 13, 2007 11:07 am

Kolay Su Böreği
Malzemeler:
-5 adet Yufka
-5 adet Yumurta
-1 su bardağı Sıvı Yağ
-1 su bardağı Su
İçi için;
-150 gr Beyaz Peynir
- Maydanoz


Yapılışı:Derince bir kap içinde yumurtaları, sıvıyağı ve suyu iyice çırpın. Bu karışımın içine parçalara bölmüş olduğunuz yufkaları batırın. Yufkaları tepsiye yaydıktan sonra aralarına rendenmiş peynir ve kıyılmış maydanoz karışımından serpip, üzerlerine yeniden yufka serin. Yufkalar ve iç malzemesi bitinceye kadar bu işlemi yapın. Yalancı su böreğini 200 derece ısıda pişmeye bırakın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
denizonat




Mesaj Sayısı : 25
Kayıt tarihi : 01/12/07

yemekler Empty
MesajKonu: Geri: yemekler   yemekler Icon_minitimePerş. Ara. 13, 2007 11:08 am

Malzemeler:
2 su bardağı kırmızı Mercimek
5 su bardağı su
2 soğan
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 yemek kaşığı Salça
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tablet tavuk suyu
1 yemek kaşığı kuru nane
tuz

Yapılışı:Çorbamızı düdüklü tencerede pişireceğiz.Çabuk ve lezzetli bir çorba bu.Tencerimize yağı dökün. Ardından doğranmış soğanı kayun ve kavurun.Yıkamış olduğumuz mercimeği,tavuk tableti,kırmızıtoz biber ,salça,az tuz ve en önemlisi kurultulmuş naneyi (çorbanızın lezzeti) koyun 10 dk pişirin.Pişen mercimeği süzün.Servis edrken Üzerini taze nane yapraklarıyla süsüleyilirsiniz.Afiyet olsun…
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
denizonat




Mesaj Sayısı : 25
Kayıt tarihi : 01/12/07

yemekler Empty
MesajKonu: Geri: yemekler   yemekler Icon_minitimePerş. Ara. 13, 2007 11:08 am

MALZEMELER2 adet havuç2 adet kereviz1 adet patates½ kilo yer elması

1 yemek kaşığı pirinç

1 çay bardağı zeytinyağı

1 adet kesme şeker

1 adet soğan

yeteri kadar tuz

HAZIRLANIŞI

Tencereye halka halka doğranmış soğanlar, yıkanıp ayıklanmış ve tavla zarı büyüklüğünde doğranmış havuç, iri küpler halinde kesilmiş kereviz (yaprakları ile beraber) ve yer elması konur. Üzerine yıkanıp ayıklanmış pirinç serpiştirilir, şeker ve zeytinyağ ilave edilir. Yeterince tuzda eklenerek ateşe konur. Bir çay bardağı su ilave edilip 20 dakika kadar pişirilir.Afiyet olsun….

Brüksel Lahana Salatası
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
denizonat




Mesaj Sayısı : 25
Kayıt tarihi : 01/12/07

yemekler Empty
MesajKonu: Geri: yemekler   yemekler Icon_minitimePerş. Ara. 13, 2007 11:09 am

MALZEMELER2 adet havuç1 adet kabak10 adet brüksel lahanası100 gram tam yağlı tuzlu beyaz peynir4 adet büyük diş sarmısak

Zeytinyağı

HAZIRLANIŞI

Brüksel lahanaları temizlenir, çok yumuşamayacak şekilde haşlanır. Diğer tarafta havuç ve kabaklar boyuna ince ince (jülyen) kesilir. Tavaya zeytinyağı konulur ve kızdırılır, önce havuçlar atılır, birkaç dakika çevrilir, ardından kabaklar atılır. Çatalla ara sıra yumuşaklıkları kontrol edilir, istenen kıvama gelince, minik parçalara bölünmüş sarmısaklar içine atılır. Haşlanmış brüksel lahanaları ikiye bölünerek tavaya eklenir. Çatalla ezmiş olduğumuz beyaz peynir sebzelerle karıştırılır ve birkaç dakika tahta kaşıkla çevrilerek erimesi sağlanır. Sıcak olarak servis yapılır.

Salata, meze veya aperatif olarak yenilebilir.Afiyet olsun…
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
aylin

aylin


Mesaj Sayısı : 22
Kayıt tarihi : 01/12/07

yemekler Empty
MesajKonu: Geri: yemekler   yemekler Icon_minitimeC.tesi Ara. 15, 2007 2:48 am

yemekler 392774130_19a134b177
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
aylin

aylin


Mesaj Sayısı : 22
Kayıt tarihi : 01/12/07

yemekler Empty
MesajKonu: Geri: yemekler   yemekler Icon_minitimeC.tesi Ara. 15, 2007 2:49 am

yemekler Iskender
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
aylin

aylin


Mesaj Sayısı : 22
Kayıt tarihi : 01/12/07

yemekler Empty
MesajKonu: Geri: yemekler   yemekler Icon_minitimeC.tesi Ara. 15, 2007 2:50 am

yemekler Kurufasulye
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
aylin

aylin


Mesaj Sayısı : 22
Kayıt tarihi : 01/12/07

yemekler Empty
MesajKonu: Geri: yemekler   yemekler Icon_minitimeC.tesi Ara. 15, 2007 2:51 am

Ana Sayfa |
Yemek Tarifleri
Yemek Yapmak Bir Sanattır. Hepiniz Birer Sanatçı olacaksınız.Cum 14 Ara 2007
Güllü Kek
Tarifi Ekleyen admin under Hamur İşleri
Yorum Bulunmuyor


Malzemeler: (10 kişilik)

3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
3 su bardağı un
2 paket kabartma tozu
2 çorba kaşığı gül yaprağı
1 çay bardağı fındık
1 çay bardağı gül suyu

Yapılışı:

Şekeri yumurta ile mikserle çırpın. Süt, sıvıyağ, elenmiş un, kabartma tozu, gül yaprakları, gül suyu ve fındık koyup tahta kaşıkla karıştırın. Yağlanıp unlanmış kek kalıbına dökerek önceden ısıtılmış
170 derecelik fırında 40 dakika pişirin. İlk 20 dakika fırının kapağını hiç açmayın. fırından aldıktan sonra soğuyunca servis yapın.


Yumurta şeker süt kek ekmek börek çörek
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
aylin

aylin


Mesaj Sayısı : 22
Kayıt tarihi : 01/12/07

yemekler Empty
MesajKonu: Geri: yemekler   yemekler Icon_minitimeC.tesi Ara. 15, 2007 2:51 am

Malzemeler: (6 kişilik)

1 kg. süt
1 su bardağı toz şeker
2 kaşık un
2 kaşık nişasta
2 yumurta sarısı
1 çay kaşığı vanilya
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
aylin

aylin


Mesaj Sayısı : 22
Kayıt tarihi : 01/12/07

yemekler Empty
MesajKonu: Geri: yemekler   yemekler Icon_minitimeC.tesi Ara. 15, 2007 2:52 am

Malzemeler (6 kişilik):1 kg süt
2 çorba kaşığı un
2 kaşık nişasta
1 su bardağı şeker
Biraz çikolata rendesi
1 yumurta sarısı
Vanilya
2 şeftali
100 gr. margarin
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
yemekler
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
siteye hoş geldiniz :: HOŞ GELDİNİZ :: yemekler-
Buraya geçin: