| yemekler | |
|
|
Yazar | Mesaj |
---|
denizonat
Mesaj Sayısı : 25 Kayıt tarihi : 01/12/07
| Konu: yemekler Perş. Ara. 13, 2007 11:05 am | |
| mesajlarınızı bekliyoruz arkadaşlar | |
|
| |
denizonat
Mesaj Sayısı : 25 Kayıt tarihi : 01/12/07
| Konu: Geri: yemekler Perş. Ara. 13, 2007 11:07 am | |
| Kolay Su Böreği Malzemeler: -5 adet Yufka -5 adet Yumurta -1 su bardağı Sıvı Yağ -1 su bardağı Su İçi için; -150 gr Beyaz Peynir - Maydanoz
Yapılışı:Derince bir kap içinde yumurtaları, sıvıyağı ve suyu iyice çırpın. Bu karışımın içine parçalara bölmüş olduğunuz yufkaları batırın. Yufkaları tepsiye yaydıktan sonra aralarına rendenmiş peynir ve kıyılmış maydanoz karışımından serpip, üzerlerine yeniden yufka serin. Yufkalar ve iç malzemesi bitinceye kadar bu işlemi yapın. Yalancı su böreğini 200 derece ısıda pişmeye bırakın. | |
|
| |
denizonat
Mesaj Sayısı : 25 Kayıt tarihi : 01/12/07
| Konu: Geri: yemekler Perş. Ara. 13, 2007 11:08 am | |
| Malzemeler: 2 su bardağı kırmızı Mercimek 5 su bardağı su 2 soğan 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber 1 yemek kaşığı Salça 1 çay bardağı sıvı yağ 1 tablet tavuk suyu 1 yemek kaşığı kuru nane tuz
Yapılışı:Çorbamızı düdüklü tencerede pişireceğiz.Çabuk ve lezzetli bir çorba bu.Tencerimize yağı dökün. Ardından doğranmış soğanı kayun ve kavurun.Yıkamış olduğumuz mercimeği,tavuk tableti,kırmızıtoz biber ,salça,az tuz ve en önemlisi kurultulmuş naneyi (çorbanızın lezzeti) koyun 10 dk pişirin.Pişen mercimeği süzün.Servis edrken Üzerini taze nane yapraklarıyla süsüleyilirsiniz.Afiyet olsun… | |
|
| |
denizonat
Mesaj Sayısı : 25 Kayıt tarihi : 01/12/07
| Konu: Geri: yemekler Perş. Ara. 13, 2007 11:08 am | |
| MALZEMELER2 adet havuç2 adet kereviz1 adet patates½ kilo yer elması
1 yemek kaşığı pirinç
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet kesme şeker
1 adet soğan
yeteri kadar tuz
HAZIRLANIŞI
Tencereye halka halka doğranmış soğanlar, yıkanıp ayıklanmış ve tavla zarı büyüklüğünde doğranmış havuç, iri küpler halinde kesilmiş kereviz (yaprakları ile beraber) ve yer elması konur. Üzerine yıkanıp ayıklanmış pirinç serpiştirilir, şeker ve zeytinyağ ilave edilir. Yeterince tuzda eklenerek ateşe konur. Bir çay bardağı su ilave edilip 20 dakika kadar pişirilir.Afiyet olsun….
Brüksel Lahana Salatası | |
|
| |
denizonat
Mesaj Sayısı : 25 Kayıt tarihi : 01/12/07
| Konu: Geri: yemekler Perş. Ara. 13, 2007 11:09 am | |
| MALZEMELER2 adet havuç1 adet kabak10 adet brüksel lahanası100 gram tam yağlı tuzlu beyaz peynir4 adet büyük diş sarmısak
Zeytinyağı
HAZIRLANIŞI
Brüksel lahanaları temizlenir, çok yumuşamayacak şekilde haşlanır. Diğer tarafta havuç ve kabaklar boyuna ince ince (jülyen) kesilir. Tavaya zeytinyağı konulur ve kızdırılır, önce havuçlar atılır, birkaç dakika çevrilir, ardından kabaklar atılır. Çatalla ara sıra yumuşaklıkları kontrol edilir, istenen kıvama gelince, minik parçalara bölünmüş sarmısaklar içine atılır. Haşlanmış brüksel lahanaları ikiye bölünerek tavaya eklenir. Çatalla ezmiş olduğumuz beyaz peynir sebzelerle karıştırılır ve birkaç dakika tahta kaşıkla çevrilerek erimesi sağlanır. Sıcak olarak servis yapılır.
Salata, meze veya aperatif olarak yenilebilir.Afiyet olsun… | |
|
| |
aylin
Mesaj Sayısı : 22 Kayıt tarihi : 01/12/07
| Konu: Geri: yemekler C.tesi Ara. 15, 2007 2:48 am | |
| | |
|
| |
aylin
Mesaj Sayısı : 22 Kayıt tarihi : 01/12/07
| Konu: Geri: yemekler C.tesi Ara. 15, 2007 2:49 am | |
| | |
|
| |
aylin
Mesaj Sayısı : 22 Kayıt tarihi : 01/12/07
| Konu: Geri: yemekler C.tesi Ara. 15, 2007 2:50 am | |
| | |
|
| |
aylin
Mesaj Sayısı : 22 Kayıt tarihi : 01/12/07
| Konu: Geri: yemekler C.tesi Ara. 15, 2007 2:51 am | |
| Ana Sayfa | Yemek Tarifleri Yemek Yapmak Bir Sanattır. Hepiniz Birer Sanatçı olacaksınız.Cum 14 Ara 2007 Güllü Kek Tarifi Ekleyen admin under Hamur İşleri Yorum Bulunmuyor
Malzemeler: (10 kişilik)
3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı sıvıyağ 1 su bardağı süt 3 su bardağı un 2 paket kabartma tozu 2 çorba kaşığı gül yaprağı 1 çay bardağı fındık 1 çay bardağı gül suyu
Yapılışı:
Şekeri yumurta ile mikserle çırpın. Süt, sıvıyağ, elenmiş un, kabartma tozu, gül yaprakları, gül suyu ve fındık koyup tahta kaşıkla karıştırın. Yağlanıp unlanmış kek kalıbına dökerek önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 40 dakika pişirin. İlk 20 dakika fırının kapağını hiç açmayın. fırından aldıktan sonra soğuyunca servis yapın.
Yumurta şeker süt kek ekmek börek çörek | |
|
| |
aylin
Mesaj Sayısı : 22 Kayıt tarihi : 01/12/07
| Konu: Geri: yemekler C.tesi Ara. 15, 2007 2:51 am | |
| Malzemeler: (6 kişilik)
1 kg. süt 1 su bardağı toz şeker 2 kaşık un 2 kaşık nişasta 2 yumurta sarısı 1 çay kaşığı vanilya | |
|
| |
aylin
Mesaj Sayısı : 22 Kayıt tarihi : 01/12/07
| Konu: Geri: yemekler C.tesi Ara. 15, 2007 2:52 am | |
| Malzemeler (6 kişilik):1 kg süt 2 çorba kaşığı un 2 kaşık nişasta 1 su bardağı şeker Biraz çikolata rendesi 1 yumurta sarısı Vanilya 2 şeftali 100 gr. margarin | |
|
| |
| yemekler | |
|